6. marraskuuta 2013

QuickVoice on kätevä kielitaidon suullisessa harjoittelussa ja tuotoksen tallentamisessa

Ipad -appsi QuickVoice on erittäin kätevä kielitaidon suullisessa harjoittelussa ja tuotoksen tallentamisessa ja sopii kieleen kuin kieleen!

QuickVoice-reconder on eräänlainen sanelukone ja sillä voi nauhoittaa kaikenlaisia suullisia tuotoksia, mm. haastatteluja, vuoropuheluja, esim. kaupassa asioiminen, lippujen ostaminen, kouluaineista jutteleminen. Sopii myös oppilaille, jotka vierastavat naamansa näkymistä videokuvassa. Tuotokset tallentuvat ohjelmaan ja ne voi lähettää sähköpostitse eteenpäin. Ohjelmalla on helppo nauhoittaa ja tallentaa oppilaiden suullisia kokeita.
Toisinaan annan venäjän tunneilla alakoulussa tai ruotsin tunneilla yläkoulussa kotiläksyksi nauhoitettavia lukuläksyjä. Oppilas lukee kappaleen tai vuoropuhelun ja nauhoittaa sen QuickVoicella. Tarvittaessa opettaja kuuntelee lukuläksyn. Tärkeintä on kotona tapahtuva prosessi. Luettuaan läksyn oppilas kuuntelee sen ja tarvittaessa nauhoittaa sen niin monta kertaa, kunnes se kuullostaa häneltä hyvältä. Oppilas oppii reflektoimaan ja arvioimaan oppimistaan.  Vinkki: jos ei ole mahdollisuutta käyttää ipadia, voi lukuläksyn myös suorittaa kännykän nauhurilla. Quickvoicen tai kännykän nauhurilla avulla voi myös antaa lukuläksyjä tai ääntämishajoituksia oppilaalle, joka lähtee pidemmälle lomamatkalle.
Quickvoicella voi myös kätevästi tehdä omia kuunteluita, jos ei löydy aihepiiriltään tai sanastoltaan sopivia kuunteluja. Olen pyytänyt koulumme natiiveja lukemaan haluamani tekstin ja nauhoittanut sen Quickvoicella ja soittanut sen sitten oppilaille.


Terhi Tyyskä
venäjän, ruotsin ja saksan opettaja
Itä-Suomen koulu, Lappeenranta

1 kommentti:

  1. Hei! Miten ne suulliset kokeet toimivat käytännössä? Missä oppilaat nauhoittavat (luokkahuonessa?)?

    Terveisin, Katja

    VastaaPoista