Usein kysytyt kysymykset

Mikä Itä-Suomen koulun iPad-hanke oikein on?
- iPad opetuksessa -hanke on osittain Opetushallituksen tukema, tablet-laitteiden mahdollisuuksia opetuskäyttöä kokeileva ja 1-to-1 -ajatukseen perustuva hanke.

Mistä 1-to-1 -ajatuksessa on kysymys?
- 1-to-1 tarkoittaa nimensä mukaisesti ajatusta, jossa käyttäjällä on henkilökohtainen tablet-laite sen sijaan, että yhtä laitetta käyttäisi usea eri käyttäjä eri käyttäjätunnuksilla.

Kuinka hanke on rahoitettu?
- Alkusysäys hankkeen toteuttamiseen saatiin kesällä 2012, kun Opetushallitus myönsi rahoituksen Itä-Suomen koulun tvt-opetuksen kehittämiseen esiopetukseen ja perusopetuksen alemmille vuosiluokille. Kilpailutuksen jälkeen yhteistyökumppaniksemme valikoitui Core Lifestyle, jonka kanssa olemme yhteistyössä suunnitelleet Itä-Suomen koululle oppimisympäristön 1-to-1 -periaatteella.

Miksi kaikista maailman tableteista valittiin juuri iPadit?
- Syitä iPadien hankkimiseen on olemassa useita. Tärkeimpinä voisimme mainita App Storen ylivertaisen oppimissovellusten määrän sekä sen, että iPadien käytöstä opetus- ja oppimiskäytöstä on olemassa positiivisia kokemuksia sekä kotimaasta (esim. Sormet-hanke) että maailmalta.

Kuinka opettajia on koulutettu?
- Opettajia on koulutettu laitteiden käyttöön neljässä eri koulutuksessa. Kouluttajina ovat toimineet Timo Kainulainen ja Jukka Kilpiä Padikoulusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti