6. toukokuuta 2013

Tehokasta sanaston oppimista Quizletin avulla

Sanaston oppiminen on kommunikoinnin ja kielitaidon karttumisen perusedellytys. Venäjän kielen kohdalla tehtävä on oppijalle välillä haastavaa, koska sanasto eroaa muista yleisesti osaamistamme kielistä. Monenlaiset opiskelumenetelmät ovat tulleet vuosien varrella oppilaille tutuiksi, mutta aina 
on hyvä kokeilla uusia, vaihtelevia menetelmiä. Siksi riemastuin kovasti, kun löysin Quizlet- sovelluksen!

Ohjelman avulla sanastokorttien laatiminen ja jakaminen käy helposti. Yhtä helppoa on myös valmiiden sanastokorttien etsiminen. Voit pelata yksin tai kisailla muiden kanssa sanaston hallinnasta. Voit harjoitella ääntämistä, oikeinkirjoittamista tai tehdä testin... Ja opetella sanastoa missä vain omalla koneella, tabletilla tai älypuhelimella. Korttien tulostaminen onnistuu myös.

Ensimmäisenä esittelin ohjelmaa 9.luokan oppilaille. Koska he eivät heti tyrmänneet ehdotustani alkaa yhdessä laatimaan oppikirjaan liittyviä sanastokortteja, rohkaistuin tutkimaan ohjelman mahdollisuuksia lisää. Pian olinkin luonut jokaiselle opettamalleni luokalle oman työtilan ja saanut eri luokilta oppilaita liittymään mukaan. Yhdessä laadimme oppikirjan eri kappaleisiin liittyviä kortteja, jotka olivat oppilaiden hyödynnettävissä heidän valmistautuessaan esim. kokeisiin. Ilokseni huomasin, että tätä mahdollisuutta jotkut käyttivät kiitettävästi!

Mari Yanchukovich
Venäjän opettaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti