Sovellusvinkkaukset

Suosittele listalle sovellusta: Jätä kommentti!

Lataa App Storesta painamalla sovelluksen nimeä.

Brainscape (ilmainen):
on kysymyskorttien teko-ohjelma. Sovellusta hallinnoidaan internetin kautta (brainscape.com), mutta kysymyskorttien luonti ja vastaaminen onnistuu iPadilla. Ideana on luoda kyselyjä, lähettää ne edelleen, oppilaat vastaavat kysymyksiin, palauttavat mieleen vastauksen, jonka jälkeen sovellus näyttää "oikean" vastauksen. Lopulta oppilas antaa itsearvioinnin osaamisestaan. Heikommin osatut kortit toistuvat useammin. Itse olen luonut oppilaille mm. historiasta kyselyjä. Uskon, että tästä olisi hyötyä mm. kielten sanaston opettelussa.
- Sami Puurtinen

Popplet lite (ilmainen):
on loistava ja yksinkertainen sovellus ajatuskarttojen tekemiseen. Ajatuskarttoihin voi laittaa myös kuvia. Olemme käyttäneet tätä kaiken ideoinnin ja jäsennyksen tukena. Suosittelen!
- Sami Puurtinen 

Book Creator (4,49€):
on helppokäyttöinen kirjanteko-ohjelma. Kirjaan voi laittaa kuvaa, linkkejä, ääntä, tekstiä ja videota. Kirjan voi julkaista PDF-muodossa tai iBooksissa. Sovelluksella voi myös yhdistellä useita eri kirjoja, kätevä ryhmätöissä. Olemme tehneet luokkani kanssa sovelluksella mm. yhteisen runokirjan (teksti, ääni, kuva) ja yksittäisiä oppilaiden henkilökohtaisia oppimiskirjoja (maantiedon jaksosta oma henkilökohtainen oppimiskirja). Erittäin monikäyttöinen sovellus!
- Sami Puurtinen

Vimeo (ilmainen):
on kohtuullisen hyvä videoeditointisovellus. Tällä voi yhdistää ääntä, tekstiä ja videota. Eli perus editointijuttuja. Olemme toteuttaneet sovelluksen avulla mm. oppilaiden omia dokumentaareja. Nämä voi julkaista vaikka youtubessa. Toimii!
- Sami Puurtinen

Puppet pals (2,69€):
on nimensä mukaisesti nukketeatterisovellus. Maksullisessa versiossa on paljon erilaisia hahmoja ja taustoja. Lisäksi niitä voi luoda itse rajattomasti lisää. Tämä on erittäin hyödyllinen mm. äidinkielessä. Lisäksi olen käyttänyt sovellusta mm. historian tunnilla, draaman keinoin historiaa. Oppilaat tykkäävät.
- Sami Puurtinen

Prezi (ilmainen):
on mahtava esityssovellus, joka haastaa Keynoten mennen tullen. Sovelluksen filosofia on erilainen verrattuna perinteisiin esityssovelluksiin, joissa vaihdetaan virtuaalista piirtoheitinkalvoa toiseen; Prezissä zoomataan sisään ja ulos julisteessa. Sovelluksen käyttö vaatii rekisteröinnin Prezi.com-sivulla. iPadiin saatava versiota on riisuttu kepeämpään muotoon varsinaisesta selainpohjaisesta sovelluksesta, mutta Padilla luotu esitys on muokattavissa Prezi.comissa, jolloin sovelluksesta saadaan kaikki hyöty irti.
- Mikael Ropponen

Play Tube (ilmainen):
on ilmainen YouTube-katselusovellus, joka jättää jo katsottuja videoita iPadin muistiin. Jos et raivostu YouTube-hakua tehdessäsi eteen pomppaavasta Push-mainoksesta, sovelluksen avulla oppitunnille suunniteltu videon tuijottelu onnistuu varmasti, vaikka luokkahuoneen verkko päättäisi lopettaa toimintansa.
- Mikael Ropponen

www.todaysmeet.com (ilmainen):
on internetsivu, jonne voit luoda oman keskusteluhuoneen. Muut ihmiset voivat liittyä huoneeseen huoneen verkko-osoitteella (www.todaysmeet.com/nimi). Tämä on erittäin kätevä ympäristö kaikkeen keskusteluun. Itse olen mm. laittanut historian tunnin pohtivan kysymyksen sivustolle, ja jokainen oppilas on kirjoittanut tuonne oman kantansa.
- Sami Puurtinen

Polldaddy (ilmainen):
on kyselytutkimusten luomiseen tarkoitettu pilvisovellus. Homman idea on helppo selittää: luo tunnus osoitteessa www.polldaddy.com, laadi kyselytutkimus valitsemastasi aiheesta monivalinta- ja avointen kysymysten avulla ja valjasta iPad tutkimuksesi vastausalustaksi. Kyselyn vastaukset kerätään siis Padille, josta ne lähetetään talteen Polldaddyn serverille analysointia odottamaan. Kyselyn voi toteuttaa myös selaimella, mutta esimerkiksi luokassa kiertävällä Padilla vastatessaan osallistuja on tunnistamaton.
- Mikael Ropponen

Graph (ilmainen):
on erilaisten graafien (diagrammit, kartat jne) luomiseen tarkoitettu sovellus. Käyttöliittymä on aluksi hiukkasen vaikea hahmottaa, mutta ilmaiset graafisovellukset ovat Padille kiven alla, joten nopeasti tähän tottuu, kunhan vain haluaa. Oiva sovellus esimerkiksi tilastotieteeseen Polldaddyn kaveriksi.
- Mikael Ropponen

Your world (1,79€):
on kolmiulotteinen maapallosovellus, jossa sinun pitää sijoittaa maapallon valtiot omille paikoilleen. Peli antaa sinulle mahdollisuuden rajata tehtävät kattamaan haluamasi alueen, esimerkiksi Euroopan. Erittäin hyvä sovellus maantiedossa.
- Sami Puurtinen

World touch (ilmainen):
on sovellus, jonka avulla voit tarkastella maailmanpankin tilastotietoja eri valtioista. Tiedot saa myös graafisessa muodossa. Täältä löytyy tietoa vähän kaikesta. Itse olen käyttänyt tätä mm. historian ja maantiedon opetuksessa.
- Sami Puurtinen

Explain everything (2,69€):
on sovellus, jolla voit tehdä erilaisia presentaatioita. Tällä voit tehdä yksinkertaisia Powerpoint-tyyppisia juttuja tai vaikka ajatuskarttoja. Voit myös nauhoittaa presentaatiosi. Muutamista bugeistaan huolimatta ihan kokeilemisen arvoinen sovellus.Olemme oppilaideni kanssa käyttäneet sovellusta ryhmätöiden koontiin.
- Sami Puurtinen

Earth viewer (ilmainen):
on sovellus, jossa voit tarkastella mannerlaattojen liikettä kolmiulotteisen mallin pohjalta. Sovelluksessa on aikajana, jota vierittämällä voit katsoa maapallon mannerlaattojen sijainnin kunakin ajankohtana. Hyvä maantiedossa. Itse olen selittänyt tällä laattateorian lisäksi vuoristojen syntyä.
- Sami Puurtinen

iMotion (ilmainen):
on sovellus, jonka avulla voit tehdä helposti stop motion -animaatioita. Ideana on ottaa kuva esim. esineestä, liikuttaa esinettä hieman ja ottaa uusi kuva. Kun kuvat esitetään kuvasarjana, syntyy animaatio. Syntyneen animaation voi tallentaa kuvavirtaan. Olemme tehneet sovelluksella mm. liikkuvan joulukortin ja animaatiosatuja.
- Sami Puurtinen

TED (ilmainen):
on sovellus, jonka kautta pääsee katsomaan videoituja puheita aiheesta kuin aiheesta. Useimmat puheet ovat englanniksi, ja puheiden pitäjät ovat lähes poikkeuksetta mukaansatempaavia. Itse olen käyttänyt tätä sovellusta 6. luokan äidinkielen tunnilla, analysoimme puheita (eleet, äänenpaino, liike...). Soveltuu hyvin mm. englanninkielen opetukseen.
- Sami Puurtinen

Khan Academy (ilmainen):
on sovellus, josta löytyy Khan Academyn verkkoresurssit. Hyviä englanninkielisiä luentoja ja opetusvideoita useasta aiheesta. Itse olen näyttänyt mm. fysiikan/kemian tunnilla videon, joka demonstroi hyvin energiamuodon muuttumista. Kannattaa tutustua.
- sami Puurtinen

3D CellStain (ilmainen):
on kolmiulotteinen malli solusta. Oppilaat voivat tutkia solun rakennetta. Biologian tunnille.
- Sami Puurtinen

3D Brain (ilmainen):
on kolmiulotteinen malli aivoista. Oppilaat voivat tutkia aivoja. Biologian tunnille.
- Sami Puurtinen

Solar Walk (2,69€):
on loistava malli aurinkokunnastamme. Erittäin toimiva kaikenikäisille avaruudesta kiinnostuneille. Hyvä sovellus mm. fysiikan tunnille.
- Sami Puurtinen

Bridge FREE (ilmainen):
on sovellus, jossa voit rakentaa erilaisia siltoja. Sovelluksen avulla voit kokeilla, millaiset rakenteet toimivat parhaiten. Olen itse käyttänyt tätä fysiikan tunnilla, kun tutkimme kestäviä rakenteita. Oppilaat innostuivat pelaamaan kotonakin.
- Sami Puurtinen

Home Design 3D (ilmainen):
on sovellus, jossa voit suunnitella unelmiesi kodin kalusteineen. Olen käyttänyt sovellusta kielten opetuksessa kehittämään kotiin/asumiseen liittyvää sanavarastoa. Huom! Ilmaisversiossa ei voi tallentaa suunnitelmaansa.
- Laura Puurtinen

Fairy Tales (ilmainen):
on sovellus, jossa voit suunnitella vaatteita ja pukea ne mallinukeille. Sovellus on yksinkertainen ja sopii myös pienille lapsille. Olen käyttänyt sovellusta kielten opetuksessa rikastuttamaan vaatteisiin ja ulkonäköön liittyvän sanaston opetusta.
- Laura Puurtinen

5 kommenttia:

 1. 123D Sculpt (ilmainen)

  Sculpt:ssa voi tehdä keraamisia savitöitä. Sovelluksessa voi muokata palloja, kuutioita, ihmisen pään, kenkiä, paita, ja muitakin eläimiä! Muokkausvalikko on todella monipuolinen ja muokkauksessa voi myös värjätä luomuksensa. Sovellus opettaa 3D käsitystä ja kärsivällisyyttä, koska sovellus on hieman monimutkainen.

  VastaaPoista
 2. YLE Hirsipuu (ilmainen)

  YLE Hirsipuu on muuten perinteinen hirsipuupeli, mutta arvattavina sanoina ovat YLEn uutisten otsikot. Kun otsikon on arvannut, pääsee linkistä lukemaan kyseessä olevan uutisen. Pelin kautta lukemaan ajankohtaisia uutisia!
  -Maisa

  VastaaPoista
 3. Google translator (ilmainen)
  Google translaton on kääntäjä, jolla voi kääntää monesta kielestä kieleen. Siinä voi myös pystyy muttamaan kirjotetun tekstin ääneksi.
  Samalla google translator on helppo käyttönen.

  VastaaPoista
 4. Duolingo on yhteisöllinen harjopitteluohjelma, todella koukuttava, koska on aina mukavaa yrittää saada himokielinerokaveri kiinni. Asioita, joita ei opi, joutuu kertailemaan, eikä pääse seuraavalle levelille. Monipuolisia harjoituksia, helppoja ja vaikeita. Täytyy opiskella ranskaa englanniksi tai englantia saksaksi-periaatteella (Kieliä on paljon), mutta suomeksi ei voi opiskella. Koukuttaa alakoulun kahden kielen lukijoista eläkeläisiin.

  VastaaPoista
 5. Mindly on uudenlainen applikaatio miellekarttojen (mindmap) luontiin. Toimii hyvin puhelimella toisin kuin monet muut samantyyppiset sovellukset.

  VastaaPoista